Zilver kopen

U kunt beleggen in de waarde van zilver door bijvoorbeeld op aandelenmarkten aandelen in zilver mijnen te kopen, of futures op de grondstoffenmarkt. Daarnaast kunt u een beleggingsrekening openen om op papier zilver te bezitten. Het fysieke materiaal krijgt u dan echter niet in handen.

Deze pagina geeft informatie over het kopen van fysiek zilver. Wilt u zilver verkopen, kijk dan bij verkopen.

Indien u zelf fysiek zilver wilt bezitten, dan kunt zilver kopen in de vorm van baren, (beleggings-) munten of sieraden. Sieraden zijn meestal te kostbaar omdat het maken van sieraden arbeidsintensief is. Baren of munten zijn relatief eenvoudig aan te schaffen. Vaak betaalt u een premie op de zilverprijs die met name bij kleinere baartjes relatief hoog kan uitvallen. Bij munten kan zeldzaamheid van invloed zijn op de prijs. Uiteraard moet u bij de aanschaf en het bezit van fysiek zilver wel goed rekening houden met de veiligheid.

Particulieren

U kunt zilveren munten of baren direct kopen van andere particulieren. Het voordeel daarvan is dat u meestal geen provisie betaalt. De verkoopkosten cq. verzendkosten worden vaak in onderling overleg bepaald.

Via deze advertentie-sites en veilingsites kunt u in contact komen met verkopende particulieren:
eBay
Marktplaats

Munt- en edelmetaal-handelaren

Via de handelaren op internet kunt u gemakkelijk munten en baren aanschaffen. Enkele handelaren hebben naast hun webshop ook een fysieke winkel waar u langs kunt gaan om uw aankopen te doen en direct mee te nemen. Sommige handelaren hebben alleen een winkel. Het nadeel van een online webshop is vooral de bijkomende verzending, maar een winkel is niet altijd in de buurt en dan kunnen de reiskosten weer nadelig zijn.

Mevius – Numismatische literatuur en munten
Ritmeester – Munthandelaar te Rotterdam

Doijer & Kalff – Webshop met verkoopkantoor te Rotterdam
Hollandgold – Webshop met winkel te Heerhugowaard
Prakken Edelmetaal – Al jarenlang bekende handelaar in edelmetaal
The Silver Mountain – Naast zilver ook goud
Zilvergoudwinkel.nl – Online webshop voor goud en zilver

Van Mastrigt: Coins & Stamps – Winkel te Rotterdam
Ros juweliers – Juwelier te Den Haag met online dagelijks bijgewerkte prijzen
Theo Peters – Winkel te Amsterdam, ook veilingen
Tov-Hazel – Inkoop- en verkooplokatie te Rotterdam

Veilingen

Op veilingen kunt u zelf bieden en na afloop uw aankopen afrekenen en meenemen. Een veiling heeft als voordeel dat het aanbod meestal erg divers is waardoor met name verzamelaars interessante aankopen kunnen doen. De meeste veilinghuizen verzenden kosteloos een mooie catalogus wanneer u eenmaal klant bent. Het nadeel van een veiling is dat de prijs door andere geïnteresseerden kan worden opgedreven en dat het veilinghuis relatief hoge kosten rekent. In het geval van niet-schaarse zilveren munten gaat dit meestal ten koste van de verkopende partij. De ervaring leert namelijk dat kopers meestal niet meer willen betalen dan de actuele zilverprijs en hun maximum biedbedrag hierop aanpassen.

Op deze webpagina vindt u een overzicht van veilingen waar zilver wordt verkocht en de bijbehorende veilingdata. Bij de meeste veilingen kunt u voorafgaand aan de veiling uw inzending vrijblijvend laten taxeren.