Zilver verkopen

Bent u in het bezit van fysiek zilver dan wilt u dat op een gegeven moment misschien verkopen. Zeker nu de laatste jaren de zilverprijs relatief hoog is, zijn er veel mensen die zilver hebben in de vorm van oude sieraden of munten en dit in klinkende munt willen omzetten naar euro’s. Wilt u ook uw goud verkopen, dan kan dit op verschillende manieren.

Particulieren

U kunt zilveren munten of baren direct verkopen aan andere particulieren. Het voordeel daarvan is dat u en de koper meestal geen marge aan provisie verliezen. De verkoopkosten cq. verzendkosten worden vaak in onderling overleg bepaald.

Via deze advertentie-sites en veilingsites kunt u in contact komen met verkopende particulieren:
eBay
Marktplaats

Munt- en edelmetaal-handelaren

Via de handelaren kunt u gemakkelijk uw munten of baren verkopen. Enkele handelaren die op internet te vinden zijn hebben naast een webshop ook een fysieke winkel waar u langs kunt gaan om uw zilver te koop aan te bieden. Wilt u weten hoe dit in de praktijk werkt, lees dan het dit artikel waarin de auteur met zowel zilver als goud een inkoper bezoekt.

Andere handelaren hebben geen winkel, maar stellen u in de gelegenheid om uw zilver per post in te zenden waarna u de opbrengst overgemaakt krijgt. Het nadeel daarvan is dat u niet direct uw geld ontvangt, maar een winkel is niet altijd in de buurt en dan kunnen de reiskosten weer nadelig zijn.

De Goudwaag – Inkoper in Den Haag. Eerlijk, persoonlijk en professioneel

Dawson Gold – Inkoper te Cuijk. Vanaf oktober 2015 ook in Amsterdam
Doijer & Kalff – Webshop met verkoopkantoor te Rotterdam
Inkoop Edelmetaal – Online inkoop met kantoor bij Schiphol
Goudwisselkantoor – Meer dan 20 vaste inkoopkantoren in Nederland en één mobiel kantoor
Van Mastrigt: Coins & Stamps – Winkel te Rotterdam
Prakken Edelmetaal – Al jarenlang bekende handelaar in edelmetaal.
Tov-Hazel – Inkoop- en verkooplokatie te Rotterdam
Ros juweliers – Juwelier te Den Haag met online dagelijks bijgewerkte prijzen
Goud Inkoop Lommel (BE) – Inkoop en belenen van zilver en goud tegen contante betaling
XGOUD – Inkoper van edelmetalen, edelstenen en horloges met winkel in Tilburg en online prijsopgave obv. dagprijs

Veilingen

Op veilingen kunnen kopers zelf bieden en na afloop hun aankopen afrekenen en meenemen. Een veiling heeft als voordeel dat het aanbod meestal erg divers is waardoor er met name veel verzamelaars op afkomen. Heeft u een interessant zilveren sieraad of een bijzondere munt, dan kunnen verzamelaars onderling tegen elkaar gaan opbieden met een hoge verkoopprijs als resultaat. Het grootste nadeel van een veiling is dat het veilinghuis vaak relatief hoge kosten rekent. In het geval van niet-schaarse zilveren munten of baren gaat dit meestal ten koste van de verkopende partij. De ervaring leert namelijk dat kopers meestal niet meer willen betalen dan de actuele zilverprijs en hun maximum biedbedrag hierop aanpassen.

Op deze webpagina vindt u een overzicht van veilingen waar zilver wordt verkocht en de bijbehorende veilingdata. Bij de meeste veilingen kunt u voorafgaand aan de veiling uw inzending vrijblijvend laten taxeren.